Hvitøret silkeape (Callithrix jacchus) finnes i et skogbelte som vokser langs den

brasilianske Atlanterhavskysten fra Rio Grande do Norte til Rio Grande do Sul og

strekker seg inn i Paraguay og Misiones i Argentina. De kjennes på sine hvite dusker

rundt ørene som kun de voksne silkeapene har. Pelsen er grå og svart med lysere striper,

den har et hvitt område i pannen og ansiktet er uten pels. 

Silkeapene lever i små familiegrupper på 4-15 stykker. De kommuniserer både med lyder,

lukter og ansiktsuttrykk. Silkeapene føder normalt toeggede tvillinger, og de er veldig flinke

til å passe på barna sine. Alle i gruppen, både de voksne og de andre barna, hjelper til.

Det er hannen som passer ungene etter fødselen. Han bærer ungene på ryggen.

Hunnen må finne mat for å kunne produsere nok melk til ungene og har bare ungene når de skal die.

Silkeapene oppholder seg i trærne hvor de leter etter mat og får beskyttelse mot rovdyr. De er aktive om morgenen og ettermiddagen/kvelden. Midt på dagen pleier de å hvile og stelle hverandre i pelsen. Gruppen sover sammen i sovetrær som de oppsøker før sola går ned. De markerer området sitt med et stoff fra en luktkjertel på brystet.

Silkeapen har klør på hendene og føttene istedenfor flate negler. Bare tommelen og stortåa har en negl. Klørne gjør det lettere for apene å klatre i trær og holde seg fast til stammen og greiner. Apene kan til og med klatre nedover med hodet først. Halen brukes for å holde balansen. De er veldig glad i insekter og frukt og bruker  klør og tenner til å skrape opp trær så de kan spise kvaen som renner ut. I perioder av året, når det ikke er så mye frukt, er dette en viktig del av dietten.

Kontakt oss

 62 57 69 50

Kolomoen 904, 2337 TANGEN

  • Facebook - Black Circle
Følg oss i sosiale medier      
            
 facebook
  • Instagram - Black Circle
instagram
  • TripAdvisor - Black Circle
trip advisor